Skip Navigation Links.
Projektionsdukar


Klicka på länkarna ovan för att läsa mer om respektive modell.


Samtliga dukar finns i ett antal standardstorlekar men kan samtidigt beställas i önskad storlek.

Webbshoppen innehåller enbart ett mindre urval så kontakta om du saknar någon storlek så hjälper vi dig.

Kontakta oss 08 44 67 200 eller info@preqbi.se

Att bestämma vilken projektionsduk som passar dig bäst!

Det största argumentet för att välja en AV Stumpfl projektionsduk måste vara för den höga kvaliteten. För en projektionsduk som varje dag monteras upp och ned måste tåla de tuffa behandlingar som då uppstår. Och att då som användare slippa behöva oroa sig för att den då skall gå sönder är en nog en stor anledningen att de många professionella användare valt att använda sig av just AV Stumpfl projektionsdukar.

Vi skiljer på några olika modeller:
Mobila ramspända projektionsdukar är: Monoblox, Vario, Varioclip, Desert Screen och Curve.
Ramspända och mer för installation är: Fullwhite, Curve och Decoframe
Rulldukar: Inline

När det gäller dukmaterialet finns det en hel olika material att välja på för att passa en mängd olika behov. Men det standard för våra mobila dukar är 100% ljustätt. Detta är kanske inte något man direkt tänker på, men det innebär att när du placerar duken framför ett fönster så får du inget ströljus bakifrån som därmed kommer att påverkar bilden. Det kan även vara att du har scenljus som rör sig bakom duken och kan riskera inslag och därmed förstöra upplevelsen av det som visas på duken. En liten med ändå så viktig detalj som man kanske inte berörs av varje dag men nog så viktig den dag man har den situationen.
I övrigt så håller dukmaterialet formen i många år och skulle du behöva rengöra den så klarar de flesta material det och man gör man det enklast med vatten och tvållösning.
Beroende på dina behov så finns det dukmaterial för alla situationer.

MONOBLOX

Arbetshästen inom sortimentet och är stabil och håller i många år.
Imponerar användare över hela världen. Det kombinerar vår beprövade ramsystem med stabil, pålitlig och automatiskt engagerande snap lederna av ett enda stycke ram. Monoblox är en ramspänd mobil filmduk med lång livslängd. Den är den enklaste mobila duk att montera då den består av leder som man enkelt viker ihop och inte går att göra fel. Perfekt för uthyrning. 


Klicka här för mer info om Monoblox!

_______________________________


VARIO

Variation i användning och flexibilitet skiljer den modulära byggstenen ramsystem VARIO - en grundläggande ram kan användas för en mängd olika skärmstorlekar. Du behöver bara motsvarande filmduken och nödvändiga delar för förlängning. Ytterligare centrala stöder tillåter bild bredd av mer än 25 m. Stabilitet, vikt och transportvolymen har optimerats och är i perfekt harmoni. För att säkerställa optimal packning för varje storlek har vi utvecklat två typer av profiler i härdat aluminium - VARIO 32 och VARIO 64.


Klicka här för mer info om Vario!
FULLWHITE
Har blivit arkitekternas favorit!

Är helt klart valet av projektionsduk då man eftersöker en ren design, enkel montering  med osynlig ram. Konstruktionen är sådan att duken fästs på baksidan av ramkonstruktionen vilket därmed gör att man kan projicera ända ut till kanten på duken vilket gör att bilden upplevs som fritt svävande. Kan användas både mobilt och för fast installation. Utmärkt val vid t.ex. museer och utställningar då man vill ha en god yta att projicera på samtidigt som duken inte skall ta onödig uppmärksamhet av utställningen.


Klicka här för mer info om FullWhite!

_______________________________Curve en en hel ny projektionsduk som har en böjd ram.

Det är en måttbeställd produkt beställer den i önskad böjning.

Min 300cm radie.
Klicka här för mer info om Curve!

___________________________DESERT SCREEN

Desert Screen är också en nyhet och är en projektionsduk med fästen för att hänga projektorer direkt på ramen. Perfekt i mobila sammanhang där det inte finns möjlighet att ställa en projektor på lämpligt ställe.
Desert Screen finns i ett fåtal standardmodeller men är en måttbeställd produkt och denna projektionsduk kan levereras i önskad storlek.


Klicka här för mer info om Desert Screen!
__________________________________


___________________________

INLINE

INLINE ger ett elegant gömställe för din filmduk. Inline är en snygg och stilren projektionsduk för alla typer av installationer där man behöver kunna gömma duken. Beroende på storlek så kan man välja mellan att manövrera den den manuellt med snöre, vev eller med motor.
MAGNUM

Är i enkelt uttryckt en mycket kraftigare Inline. Den är motordriven och avsedd för fast montering och kan levereras upp till 8m bredd.

_________________________________________DECOFRAME

Är förstklassiga och mycket attraktiv projektionsduk för fast installation som är tillgänglig för alla bildformat, både yrkesmässigt och privat bruk.

Den ger en mycket snygg och stilren installation.

Det absoluta förstahandsvalet för hemmabioanläggningar.

Klicka här för mer info om Decoframe!

Klicka här för att komma till tillverkarens hemsida!


_________________________________________GARANTI

Stumpfl:s projektionsdukar ger dig 5 års garanti på ramen samt 2 år på filmduken. 


En nyhet är InviSnap som innebär att trycknapparna är dolda. Normalt är de stansade genom dukmaterialet men här sitter de monterade på baksidan istället och ger ett stilrent utseende av duken då du får en ren svart kant. De är även mer skonsamma för fingrarna att montera då de är mer platta än de vanliga knapparna. InviSnap är ett tillägg som kan levereras till alla dukar.

Denna duk har InviSnap.

Denna duk har standardknappar.

När det gäller ramen så finns den numera även i svart eloxerad aluminium vilket ger ett väldigt stilrent utseende som du och dina kunder kommer att uppskatta. Fördelen är också att den blir mer diskret och i vissa fall inte längre behövs någon drapering till. Speciellt vid mörka lokaler så smälter den väldigt snyggt in miljön och ger inga reflexer.
Så fundera på en svart ram och en duk med InviSnap nästa gång du skall beställa så kommer du ha en duk som dina kunder verkligen kommer att gilla.

Modell Monoblox 32 Monoblox 64

I övrigt så kan vi leverera projektionsdukar i vilken storlek som helst. Du bestämmer måtten och vi ser till att den levereras.

Välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor!Kundvagn